Bente Tas

Mijn naam is Bente Tas, 22 jaar en ik ben een documentaire fotograaf die soms ook een uitstapje maakt richting de conceptuele kant. Het liefste werk ik aan lange termijn projecten; vooral het vastleggen van mijn onderzoek interesseert mij het meest. De projecten die ik maak komen voort uit een persoonlijke nieuwsgierigheid naar onderwerpen die dicht bij mij staan en (meestal) verbonden zijn aan de geschiedenis. Mijn werk typeert zich dan ook door zijn afstandelijkheid, maar tegelijkertijd ook door de persoonlijke ondertoon in elk beeld. 

Mijn portfolio bestaat uit meerdere kleine publicaties waarin ik verschillende onderwerpen over een langere periode heb vastgelegd. De werkwijze bij deze projecten is altijd hetzelfde: ik onderzoek het onderwerp en leg de resultaten hiervan vast. Dit doe ik door te observeren. Zo heb ik een jaar lang chronische hoofdpijn onderzocht, ben ik een jaar lang onderdeel geweest van een volkstuinencomplex en heb ik onderzoek gedaan naar de stamboom van mijn oma. 

Mijn eindwerk is een visueel onderzoek waarin het leven wat mijn opa heeft gehad, verwikkeld is met het leven wat ik nog moet ontdekken. Ik kijk naar zijn geschiedenis om meer te leren over hem, maar ook over mijzelf. Dit vertaal ik via beeld naar het nu. Opa begon op zijn 21e met het maken van keuzes die de rest van zijn leven hebben bepaald. Ik sta nu op dat zelfde punt in mijn leven. Ik kijk op tegen mijn opa, een ambitieuze zakenman, maar ben het ook niet altijd met hem eens. Waar hij een pionier is geworden binnen de bloemenindustrie, zet ik mij juist af tegen de bloemen. Het maken van keuzes staat daarom centraal binnen mijn eindwerk. Hoe heeft hij de keuze gemaakt om met bloemen te gaan werken en beïnvloed dit mijn keuzes om hier juist niet mee te gaan werken en mijn eigen pad te bewandelen? 

https://www.bentetas.com/#1

https://www.instagram.com/_bybente/ 

%d bloggers like this: