Cindy van der Werf

Mijn naam is Cindy van der Werf en ik ben mode- en portretfotograaf. Wat mijn werk kenmerkt is het gebruik van kleur en de modellen die zich begeven in een gestileerde droomwereld. Van jongs af aan houd ik mij al bezig met mode. Een wereld die continue verandert en mij uitdaagt om mijn creatieve gedachten te verbeelden.

Mode is een mooie manier om jezelf te uiten en je ware ik te kunnen laten zien. Helaas komt het vaak voor dat mensen met een creatieve/alternatieve kledingstijl uitgelachen of uitgescholden worden. In mijn serie maak ik portretten van mensen met een bijzondere kledingstijl. Ondanks hun angst en onzekerheid voor reacties van buitenaf, zijn zij zelfverzekerd genoeg om zich in hun eigen droomwereld te begeven. Iets waar zij echt gelukkig van worden. Maar wat doet dit met je als persoon? Hoeveel effect heeft dit op het straatbeeld van nu en kunnen we allemaal wel echt onszelf zijn? 

Mode is een terugkerende discipline in mijn portfolio, wat zich vertaalt naar editorial series. Dit is geïnspireerd op verschillende magazines voor de jongere doelgroep zoals Elle en Glamour. In mijn werk zijn gecreëerde droomwerelden te zien waarbij alledaagse maar ook maatschappelijke thema’s aan bod komen. Ook kleurgebruik is een terugkerend element in mijn series, wat het werk heel opvallend en dynamisch maakt.

https://www.instagram.com/cindyvdwerfphotography/

%d bloggers like this: