Dagmar van Heuvelen

Dagmar van Heuvelen, 25 jaar. Als modefotograaf vind ik het belangrijk om door middel van esthetiek een maatschappelijk verhaal te vertellen, omdat ik denk dat ik hiermee een jongere doelgroep aan kan spreken. Ik laat mij inspireren door de schoonheid van de natuur en de mensen om mij heen.

In mijn fotografie verwerk ik maatschappelijke thema’s als milieuvervuiling, zwerfafval en stigma’s van de modewereld. Op deze manier wil ik de kijker inspireren om stil te staan bij hun invloed op de wereld. Door maatschappelijke thema’s te koppelen aan mijn modefotografie en samen te werken met merken die deze maatschappelijke thema’s ook belangrijk vinden, probeer ik niet alleen misstanden aan de kaak te stellen, maar ook een oplossing te bieden voor de kijker.

Met mijn modeserie Wasted Land wil ik de kijker bewust maken van het afval wat de mens teweeg brengt. Hier komen thema’s als over-consumptie, milieuvervuiling en zwerfafval aan bod. De reden voor het maken van deze serie is het creëren van bewustwording bij de kijker en het behoudt van de natuur voor de volgende generaties. Het model neemt de rol aan als kapstok en staat in deze serie voor de mens die de natuur vervuilt, maar ook de mens die dit kan opruimen. Ik vind het belangrijk om in mijn samenwerkingen te kijken naar merken die voor een grote doelgroep betaalbaar zijn, zodat de kijker zich makkelijker kan identificeren met het merk en daarbij ook de modeserie.

https://www.instagram.com/_dagmarphotography_/

%d bloggers like this: