Daniëlla van Lienden

Als portretfotograaf vind ik het erg belangrijk om verbinding te zoeken met degene voor de lens. Ik vind het geweldig als de geportretteerde zich kwetsbaar op durft te stellen en hoop op die manier een emotionele laag te verwerken in het beeld. De voorkeur geef ik aan verstilde beelden, met veel aandacht voor detail. Ik sta onderzoekend en verwonderend in het leven: mijn inspiratie komt van allerlei plekken. 

Ik werk aan een serie die gaat over een punt waarin ik mijzelf bevind, namelijk de drempel van jeugd naar adolescentie. In mijn directe omgeving merk ik dat veel mensen op zoek zijn naar allerlei zekerheden, zoals een vaste baan, een koopwoning of een huwelijk. Zelf ben ik juist op zoek naar meer vrijheid. Ik wil het creatieve leven volledig omarmen. Deze beelden mogen dan geënsceneerd zijn: ze verbeelden het leven waar ik écht naar verlang. 

In mijn eindserie hou ik mij bezig met mijn favoriete toepassing van beeld, namelijk in combinatie met muziek. Met een getalenteerde, jonge muzikant ben ik het artwork aan het maken voor haar debuutalbum. In de beelden zet ik de boodschap van de muziek uiteen in een aantal punten, maar probeer ik tevens veel ruimte te laten voor de interpretatie van de kijker. Zo kan de kijker zich identificeren met de muziek en zal het beeld niet de overhand nemen, maar een toevoeging zijn aan de luisterervaring.

https://www.instagram.com/daniella_vl/

https://www.daniellavanlienden.com/ 

%d bloggers like this: