Demi Thönissen

Mijn naam is Demi Thönissen en als fotograaf maak ik documentaire series waarbij het landschap en verschillende culturen een grote rol spelen. De manier waarop verschillende culturen leven en hoe de omgeving hierdoor wordt gevormd leg ik vast. Ik fotografeer mijn onderwerpen vanaf een afstand. Op die manier richt ik mij vooral op de omgeving en de invloeden van de verschillende culturen op deze omgeving.

De series in mijn portfolio zijn allemaal documentair waarbij het landschap een grote rol speelt. Zo heb ik de surfers in het Nederlandse zeelandschap gefotografeerd, waarbij de surfers als zwarte stippen in de zee het landschap zich eigen maken. In mijn serie Ghana – The West African Football Academy, zijn de verschillen te zien van de dorpen waar de Ghanese profvoetballers vandaan komen en waar ze worden opgeleid op de Academy. In mijn laatste serie is de verandering van de stad Ericeira door de invloeden van de surfcultuur te zien.

De surfcultuur is een cultuur die mij al lange tijd fascineert. Vooral de manier waarop een omgeving zich hierop aanpast vind ik erg interessant. Mijn eindserie gaat dan ook over de surfcultuur in de stad Ericeira – Portugal. In de jaren ’70 kwamen de eerste surfers naar dit vissersdorp en sindsdien is het surfen niet meer weg te denken. In de laatste vijf jaar is het dorp omgetoverd tot een surfstad. Overal zijn de invloeden van de surfcultuur te zien: Surf posters op oude gebouwen en moderne surfwinkels in oude winkelstraten. Deze invloeden heb ik vastgelegd in mijn eindserie: Ericeira – The City of Surf.

https://www.instagram.com/delimatho/

%d bloggers like this: