Emma van Schuppen

Met een fascinatie voor zowel fotografische als tekstuele clichés werp ik een kritische blik naar het ontstaan en de toepassing hiervan in alledaagse media. Deze fascinatie haal ik uit de bestaande context en pas ik op eigen wijze toe in een fotografisch onderzoek. In dit onderzoek bevraag ik onder andere het medium fotografie in de huidige tijdsgeest, de waarde en vergankelijkheid van originaliteit en ben ik constant op zoek naar nieuwe vormen van fotografie. 

In mijn portfolio heb ik het onderzoek naar fotografische clichés vanuit oude fotografie handboeken gebundeld in een reeks boeken, genaamd Platitude. Hier komt de oppervlakkigheid aan bod waarmee regels in de fotografie worden aangeleerd en toegepast. Mijn portfolio bestaat tevens uit een archief met eigen gemaakte foto’s wat als beeldbank dient voor toekomstige toepassing. 

Mijn eindproject ‘Sex Sells’ is voortgekomen uit het opzetten van een eigen onderneming, genaamd  flikflooi.nl. Een webshop waar ik vegan en bodysafe meuk voor de neuk verkoop. Visueel reclame maken voor een taboe gevoelig onderwerp bleek nogal een uitdaging. In dit fotografisch onderzoek wordt er gereflecteerd op de clichés binnen alledaagse reclame-uitingen. Deze clichés worden vervolgens uit de huidige context gehaald om zo de sextoy branche visueel te kunnen herpositioneren en de verkoop en het gebruik van sextoys te stimuleren en normaliseren. 

http://www.emmavanschuppen.nl/

https://www.instagram.com/emmavanschuppen/

%d bloggers like this: