Eva Damstra

Als portretfotograaf maak ik intiem werk. Meestal zijn dit zelfportretten waarin ik mijn gedachten en worstelingen visualiseer. Naast zelfportretten maak ik ook series en boeken rond de thema’s vriendschappen en intimiteit.

In mijn portfolio zijn meerdere publicaties te vinden rondom verschillende thema’s. Hier is wel een overkoepelende stijl in te herkennen, wat omschreven kan worden als kalme beelden die een beetje schuren. De werken moeten de kijker laten reflecteren op hun eigen wereld en relaties. 

Voor mijn afstudeerproject ben ik aan de slag gegaan met het vastleggen van intieme banden en relaties. Na mijn scriptie over intimiteit had ik behoefte aan meer visuele duidelijkheid over dit vage begrip. In mijn boek wordt een intieme relatie getoond die ik heb met Zea. Ook hier, net als in de rest van mijn portfolio, wil ik de kijker aan het denken zetten. Hoe ziet intimiteit er in jouw leven uit? Hoe uit jij die intimiteit?

https://evadamstra.myportfolio.com/ 

https://www.instagram.com/eva.anne.damstra/

%d bloggers like this: