Frederique Buitelaar

Als fotograaf ben ik geïntrigeerd door de manier waarop mensen zichzelf op de gekste manieren kunnen uiten. Alles kan worden gezien als modieus, als je het maar met vertrouwen draagt. In mijn fotografie schiet ik meestal op locatie, met levendige kleuren om frisheid toe te voegen aan mijn werk. Wanneer ik buiten loop denk ik constant fotografisch en brainstormen ik onbewust over potentiële nieuwe projecten. Voor mij is mijn fotografie een ontsnapping naar een perfecte, esthetische wereld.

De mode-industrie draagt bij aan 10% van de totale koolstofemissies die door de mensheid wordt gegenereerd. De constante continuïteit van het consumentisme maakt ons blind voor het groeiende probleem waarmee onze hedendaagse samenleving wordt geconfronteerd. We kopen nieuwe kleding om ze een paar keer te dragen, gooien ze weg en herhalen de cyclus. Met mijn modeserie wil ik een nieuw licht schijnen op tweedehands kleding om de jonge generatie te laten zien dat dit er net zo goed als nieuwe kleding uit kan zien.

Instagram: @freddysfotos

www.frederiquebuitelaar.com

%d bloggers like this: