Jeike Wullms

Mijn naam is Jeike Wullms, 25 jaar en altijd op zoek naar interessante verhalen. Ik ben ondernemend, nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in dat wat mensen beweegt. Als fotograaf probeer ik hieraan invulling te geven door het maken van “verhalende” beelden. Ik wil jou graag meenemen in mijn avontuur en aan de hand van voorbeelden geef ik jou een unieke inkijk in mijn wereld. Nieuwsgierig naar meer? Kom mijn werk bekijken op onze expositie! 

Mijn passie voor mens, cultuur en natuur is van kinds af aan aanwezig. Eén specifieke oorzaak? Geen idee! Dat wat mij beweegt zijn de verhalen van anderen. Begin oktober vorig jaar, na een brainstorm met mijn goede vriendin Lisa, kregen wij een prachtig idee. Haar liefde voor geschiedenis en vaderlandse historie en mijn wens om verhalen vast te leggen in beelden combineerden wij in een project over de Hollandse Hanzesteden. 22 steden vol met verhalen en klaar om ontdekt te worden stonden aan het begin van wat een fantastisch resultaat zou opleveren! Maar het was de zesde stad, Kampen, waar wij bleven steken. Wij ontdekten hier een wereld die ver van ons af stond, maar door de magie van het water, de gastvrijheid van de mensen en de unieke historische waarde wist ik meteen dat dit speciaal was. De Stichting tot behoud van Kamper Botters heeft als doel het herstellen en in ere houden van Kamper vissersvaartuigen. Deze hechte groep heb ik gevolgd en op mijn manier vastgelegd.

Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik veel geleerd over storytelling in fotografie. In mijn portfolio is te zien dat ik mij door de jaren heen hierin heb ontwikkeld. Wat laat je in een beeld zien en wat draagt bij aan wat je wilt vertellen met je foto? Beelden gemaakt met een vooropgesteld plan om de fantasie van de kijker te prikkelen. 

https://jeikewullms.nl/

https://www.instagram.com/jeikewullms/ 

 

%d bloggers like this: