Jeroen van Rooijen

Als landschapsfotograaf haal ik enorm veel inspiratie uit de natuur. Hier voel ik mij voor heel even vrijer en gelukkiger dan ooit. De realiteit is daarentegen veel harder. Tegenwoordig is de menselijke stempel op de natuur sterk aanwezig, onder andere in de vorm van klimaatverandering. Als fotograaf wil ik de wereld zoals hij is opgebouwd en de manier waarop wij er als samenleving mee omgaan, overbrengen in verhalen die emotie opwekken.


Mijn afstudeerserie gaat over de tweestrijd die gaande is op het gebied van de industrie en klimaatverandering. Onze samenleving is onafscheidelijk verbonden met de industrie. Het bijkomende effect is klimaatverandering, waar ik mij grote zorgen om maak. De CO2-uitstoot in de industriesector is erg hoog en daar moet verandering in komen. De urgentie om actie te ondernemen tegen klimaatverandering is groot. Door de esthetische wijze waarop ik fotografeer probeer ik mensen in het onderwerp klimaatverandering te trekken.


In mijn portfolio staat de discipline landschap centraal met een belangrijke rol mens en natuur. Het landschap is van nature fraai, maar de mens beïnvloed het. Deze wisselwerking wil ik in beeld laten zien. De verbindende factor is de esthetiek waarmee ik een diepere connectie met de kijker probeer te ontwikkelen. Op die manier wil ik dichter bij elkaar komen in het debat tussen mens en natuur.

https://www.jeroenvanrooijen.com/

https://www.instagram.com/jeroen.photos/

%d bloggers like this: