Julia Captein

Ik ben Julia Captein en ik ben 21 jaar oud. Als fotograaf houd ik me bezig met het ensceneren van portretten. De series die ik maak komen voort uit een persoonlijke fascinatie of ervaring. Toch hebben deze onderwerpen vaak betrekking op anderen, waardoor veel kijkers zich kunnen verplaatsen in hetgeen wat zich op de foto afspeelt. Door middel van de camera werk ik van een observerende houding toe naar het steeds dichterbij komen bij het onderwerp van de foto’s. 

Mijn portfolio bestaat uit verschillende series portretten. Ik vind het hierbij belangrijk dat er een maatschappelijk thema aan bod komt, waar ik zelf ook affiniteit mee heb. Ik baseer deze foto’s op de realiteit, maar heb vrijwel altijd de regie in handen. Uiteindelijk ensceneer ik de beelden graag.

Mijn afstudeerproject gaat over de band die ik opbouw met Eva en Femke. Zij zijn mijn huisgenoten en tevens klasgenoten op de Fotovakschool. Ik bouw vaak een muurtje om me heen tijdens het aangaan van een band met iemand. Ook tijdens het aangaan van deze band ben ik bang om dat muurtje te laten vallen en het opgebouwde vertrouwen weer te verliezen. Door middel van deze serie laat ik het verloop zien hoe ik verander en hoe zij mij hierin veranderen. Van een toenadering met enige gereserveerdheid, tot het langzaam proberen toe te laten van wat er gebeurt.

https://www.instagram.com/juliacaptein.photo/

%d bloggers like this: