Juul Kunst

Mijn naam is Juul Kunst. Wat ik mooi vind aan fotografie is hoe het onontkoombaar de focus van een waarnemer verlegt en hoe het zo de aannames van wat we (denken te) zien kan onderzoeken. Ik ben een observerende fotograaf die altijd op zoek is naar harmonieuze composities. Deze vind ik in de buitenwereld, maar creëer ik in mijn autonome werk ook graag zelf door middel van Photoshop of modelbouw.

Mijn portfolio bestaat uit een combinatie van documentair en autonoom werk waarbinnen de focus ligt op interieurs en (stedelijke) landschappen. Mijn werk gaat zowel over ruimte als over tijd en stipt daarmee altijd een bepaalde vorm van eenzaamheid en het ervaren van een afstand tot de maatschappij aan. 

Voor mijn eindwerk heb ik door middel van modelbouw een fictieve wereld gecreëerd. Die wereld toont een huis dat zich in een mysterieus en onheilspellend landschap begeeft. Het huis voelt niet veilig, maar de buitenwereld ook niet. De serie gaat over je nergens echt thuis voelen; over het niet kunnen vinden van je plek maar daar wel naar zoeken. Het gaat over verlangen en hoop, maar ook over eenzaamheid en uitzichtloosheid.

https://www.instagram.com/juulkunstfotografie/

%d bloggers like this: