Lore Clercx

Mijn naam is Lore Clercx en ik ben een 22-jarige landschapsfotograaf. In mijn fotografie richt ik me voornamelijk op de menselijke invloed op de natuur en het landschap. Ik breng hierbij graag maatschappelijke problemen in beeld. Als iemand die zelf erg bewust leeft hoop ik door middel van mijn fotografie deze bewustwording ook bij anderen te creëren. Mijn fotografische stijl is erg beschouwend en georganiseerd. Ik let erop dat elk onderwerp er strak en recht op staat wat zorgt voor een rustig en esthetisch beeld.

In mijn portfolio zijn onderwerpen als verstedelijking, verdozing en verduurzaming te zien. Naast mijn interesse voor menselijke invloed in het landschap zijn in mijn portfolio ook series te zien die gaan over processen. Ik heb namelijk gedurende de opleiding een fascinatie ontwikkeld voor hoe bepaalde processen verlopen en hoe bepaalde producten worden gemaakt. Ook hiermee hoop ik dat jij je als kijker bewust bent van waar het product dat je koopt vandaan komt en wat voor proces hieraan voorafgaat om het te maken

Vanuit mijn fascinatie voor processen is mijn afstudeerproject ‘Productea’ ontstaan. Hiervoor heb ik bij een kwekerij voor theeplanten in Zundert (Nederland) het proces van het maken van thee van begin tot eind gefotografeerd. Waarom is dit onderwerp nu zo bijzonder? Theeplanten kunnen namelijk normaal gezien helemaal niet in een Nederlands winterklimaat groeien. Het duurde dan ook 8 jaar voordat het bedrijf de juiste genetica gevonden had om eigen planten te kunnen kweken. Een uniek onderwerp zoals dit in combinatie met mijn eigen fascinatie leek mij een mooie kans om te fotograferen en hier een afstudeerserie over te maken.

https://www.instagram.com/loreclercx/

%d bloggers like this: