Mariska van den Dorpel

Als autonoom beeldend kunstenaar werk ik – tijdloos – aan grote fotoprojecten. Deze projecten zijn onderzoekend, persoonlijk en soms autobiografisch. Hierbij werk ik met thema’s als (zelf)acceptatie en gevoelsbeleving. Ik fotografeer hoofdzakelijk het naakte menselijke lichaam om genoemde thema’s uit te drukken. Mijn werk wordt getypeerd door een esthetische en minimalistische stijl.

Momenteel bestaat mijn portfolio uit enkele, grote fotoprojecten. Allereerst een autobiografisch fotoproject waarbij ik onderzoek doe naar mijn gevoel van vrijheid. Dit gevoel heb ik verbeeld door middel van stillevens uit de natuur en zelfportretten. Daarnaast heb ik afgelopen jaar een fotoproject gemaakt waarbij ik onderzoek doe naar vormen en structuren van het vrouwelijk lichaam. Het zijn esthetische zwartwitbeelden waarbij ik op zoek ben naar diversiteit en acceptatie, iets wat ik tegelijkertijd wil vieren.

Met mijn afstudeerproject wil ik een tegengeluid laten horen tegen het schoonheidsideaal waarbij gestreefd wordt naar perfectie in formaat, structuur en vorm. In mijn beelden vervorm ik het menselijk lichaam. In een sfeer van sensualiteit worden tegenkrachten ontketend. Het is een persoonlijk onderzoek naar volledige acceptatie in relatie tot het geïdealiseerde menselijke lichaam.

www.mariskavandendorpel.nl

https://www.instagram.com/mariskavandendorpel/

%d bloggers like this: