Michelle Manning

Als ik iets realistisch wil zien, kijk ik wel naar het nieuws of uit het raam. Daar heb ik geen camera voor nodig. Fotografie is voor mij juist een middel om mensen mee te nemen naar een andere werkelijkheid, een scène in een wereld die ik heb bedacht. Met behulp van een decor, perspectief, de keuze van een model wil ik proberen emoties bij mensen uit te lokken, ze even mee te nemen naar een andere wereld.

Een vorm van dagdromen is het ontsnappen naar je eigen fantasiewereld. Je waant je in een totaal andere omgeving en voor een ogenblik krijg je niks of weinig van de ‘echte’ wereld mee. Je dagdroomt vaak over situaties die je wilt bereiken, dromen die je waar wilt maken. Ook dagdroom je vaak over denkbeeldige situaties. Dit werk uit mijn portfolio schetst de sluimertoestand van het dagdromen en zoomt in op een gedroomde werkelijkheid.

Ik wil mijzelf voorstellen, de aandacht trekken en de verbeelding prikkelen. Vanuit een gedroomde kijk op de wereld ‘vlucht’ ik uit het hier en nu door zowel in als uit te zoomen op realiteit en fantasie; niets is wat het lijkt. 

Ik beschouw mijn eindopdracht als één groot schilderij, waarin ik de ruimte krijg om mijzelf aan de kijker te introduceren. Op dit moment is mijn leven net als dat van vele anderen beperkt. Ik droom van het avontuur en ben klaar voor de volgende fase in het leven; de volwassenheid.

https://www.instagram.com/mfhmanning/

%d bloggers like this: