Mirjam van Rijswijk

Mijn naam is Mirjam van Rijswijk en ik ben autonoom fotograaf. Voor mijn fotografie laat ik me inspireren door mijn directe omgeving: mijn familie. Door fotografie onderzoek ik mijn plek in mijn familie en familietradities. Mijn werk kenmerkt zich doordat ik ingrijp in de beelden: ik vlecht foto’s door elkaar, borduur erop of knip erin. 

Zowel mijn eindwerk als portfolio gaan over mijn verbinding met mijn familie. Het onderwerp is mijn relatie tot de vrouwen in mijn familie. Ze waren huisvrouw, moeder, ze hadden een baan. Daarnaast waren ze creatief bezig: ze maakten kleding, quilts of borduurwerken, en ik laat me inspireren door deze creatieve traditie. In mijn werk staat de vraag centraal: hoe pas ik binnen de familietradities en waarin zoek ik mijn eigen weg?

https://www.instagram.com/mirjamvanrijswijk/

%d bloggers like this: