Priscilla van der Holst

Mijn naam is Priscilla van der Holst. Ik maak autonoom werk, analoog en digitaal. De thema’s die herhaaldelijk terugkomen zijn onder andere: angst, identiteit, kwetsbaarheid en vervreemding. Dit zijn onderwerpen die met de psychologie, de psyche van de mens te maken hebben. Zelf ervaar ik dagelijks ook veel angst, daarom zijn dit terugkerende thema’s in mijn werk. 

De projecten die ik in mijn portfolio heb, zijn intuïtief gefotografeerd met de onbewuste angsten die ik zelf in mij draag. De beelden die ik maak zijn dromerig, hebben iets vervreemdends, ongrijpbaars, onwerkelijk, surrealistisch en poëtisch. In mijn werk zit onder andere een serie die via een analoog proces (cyanotypie) is gemaakt waardoor deze vervreemding wordt versterkt, maar ook een digitale serie die bestaat uit poëtische samengestelde beelden.

Mijn afstudeerproject gaat over Chronofobie. Dit is de medische term voor de angst voor de tijd. Alleen al in Nederland heeft minstens 20% van de mensen last van een angststoornis. Zelf heb ik al vanaf mijn 15e een angst en dwangstoornis en de laatste jaren heb ik een enorme angst ontwikkeld voor de tijd. Door meer grip te krijgen op mijn gedachten en angsten ben ik ze gaan fotograferen en mijn gedachten op gaan schrijven. Doordat ik intensief bezig ben met de tijd hoop ik mijn angsten ook iets te kunnen verminderen. Verder is mijn serie informatie en kan het steun bieden voor eenieder die ook angst ervaart. 

https://www.instagram.com/priscilla.vd.holst/ 

%d bloggers like this: