Resa Groenewold

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Resa Groenewold, afkomstig uit de provincie Groningen en ik ben documentaire fotograaf met een fascinatie voor kwetsbaarheid en intimiteit. Met mijn fotografie richt ik mij voornamelijk op een verhaal, op een gevoel, en probeer ik dit zo echt en zo eigen mogelijk in beeld te brengen.

Persoonlijkheid en intimiteit zijn de twee voornaamste hoofdthema’s die te zien zijn in mijn portfolio. Deze bestaat uit een aantal verhalende documentaire series dat voornamelijk met mijn directe omgeving te maken heeft. Met mijn fotografie wil ik echte verhalen vertellen en kwetsbaarheid laten zien.

Met mijn afstudeerproject wil ik mijn associatie met de provincie Groningen in beeld brengen. Ik ben er geboren en getogen, een Groninger in hart en nieren. Na vier jaar in de Randstad gewoond te hebben, ben ik teruggegaan naar het platteland. Ik miste het dorpsgevoel, de wijde omtrek, en de rust. Ik wil Groningen vanuit een ander perspectief laten zien, de schoonheid en eigenaardigheid van het platteland in volle glorie. Ik wil laten zien wat hier beweegt en een blik werpen op het Groningen zoals ik het ken, waarmee ik ben opgegroeid en waar ik nu wederom woon en leef.

https://www.instagram.com/resagroenewold/

%d bloggers like this: