Rosemijn Broekhuizen

Hi! Mijn naam is Rosemijn Broekhuizen en ik ben documentair portretfotograaf. Ik houd mij bezig met het verbeelden van groepsidentiteit en het individu erin. Ik vind het fascinerend dat elke groep zijn eigen kenmerken heeft, waardoor een individu binnen deze groep geplaatst kan worden. De onderwerpen die mij aantrekken zijn vaak uit eigen leefomgeving. Mijn foto’s kenmerken zich door de statische vorm van portretteren. Toch hebben mijn beelden altijd een persoonlijke tint. Dit kenmerkt zich door het stilleven, tekst of objecten in beeld. 

Rijssen (Overijssel), de stad waar ik woon en onderdeel is van de biblebelt. Zelf ben ik gelovig opgevoed maar niet binnen de Gereformeerde Gemeente. Ik behoor niet tot de hechte gemeenschap maar leef er toch middenin. Zelf heb ik veel vraagtekens gehad bij het geloof. Ik vraag mezelf vaak af waarom ik geloof, wat ik geloof en hoe ik omga met het geloof. Daaruit is de interesse voor mij ontstaan om erachter te komen hoe de jongeren in Rijssen nadenken over hun geloof in de Gereformeerde Gemeente en hoe zij erin staan.

In een wereld vol diversiteit wordt er nog onderscheid gemaakt tussen stereotyperingen. Ik vind het fascinerend dat elk mens zijn eigen kenmerken heeft, waardoor hij of zij binnen een groep geplaatst kan worden. De onderwerpen die mij aantrekken zijn vaak uit eigen leefomgeving. Zo is de serie ‘Neighbours’ een fotografisch onderzoek naar mijn buren die ik leer kennen door hen te fotografen. Veel terug te zien is Godsdienst. Zelf leef ik in een gelovige omgeving. Ik leef als buitenstaander midden in deze groep. Hierdoor ga ik makkelijk in gesprek met mensen.

https://www.instagram.com/rosemijnfotografie/

%d bloggers like this: