Sam Sampat

Ik ben Sam Sampat, een maatschappelijk betrokken documentaire fotograaf. Ik richt mij op onderbelichte onderwerpen waarvan ik vind dat ze moeten worden besproken. Zoals de Roma gemeenschap in Oekraïne en het uitoefenen van geloof onder de corona maatregelen. Met mijn werk hoop ik een dialoog op gang te brengen en de bewustwording van onze maatschappij te vergroten. 

In mijn portfolio komen heel verschillende onderwerpen aan bod, deze onderwerpen vallen echter heel duidelijk onder een enkel thema, namelijk maatschappelijk handelen. Ik vind het belangrijk om anderen te helpen en de maatschappij te herinneren dat er een wereld bestaat buiten hun eigen bubbel. Dit doe ik door onderwerpen aan te pakken die ook buiten mijn eigen comfort zone liggen, zoals psychische beperkingen en verstoten kinderen. 

In mijn afstudeer serie geef ik 7 uitwonende afstudeerstudenten de kans om hun stem te laten horen en hun ervaringen van het afgelopen jaar te delen. Ik wil het stereotype van feestende studenten die corona verspreiden doorbreken en laten zien hoe schrijnend de situatie is. Niet alleen nu, maar ook na het afstuderen en als corona niets meer dan een verkoudheid is. Denk aan de banenmarkt, huizenmarkt, hun geestelijke gesteldheid  en de verdere digitalisering van onderwijs tegen de wensen van een groot deel van de studenten in.

%d bloggers like this: