Stefan Kruijver

Mijn fascinatie als mens bevindt zich rond het menselijk waarnemen. Met menselijke waarneming bedoel ik het bewust kunnen zien en ervaren van onze omgeving. Dit is wat ik onderzoek door de waarneming stil te zetten met fotografie. Op deze manier hoop ik antwoorden op vragen over onze interactie met de wereld vast te kunnen leggen. 

Mijn Portfolio bestaat uit 3 fotoboekjes waarin ik bekijk wat het effect van de omgeving op mijn perspectief als fotograaf is. Tijdens deze serie kwam mijn fascinatie voor abstract of suggestief beeld naar voren. Hier waar het beeld niet vast stond viel informatie te vinden over hoe iets vast komt te staan. 

Na het maken van de fotoseries merkte ik dat de camera zoals hij gebouwd is mijn persoonlijke uiting binnen abstract of suggestief beeld beperkt. Daar waar ik iets tot stand wou brengen met de geleerde kennis over abstractie lukte dit niet door de camera. Hier begon ik de camera uit elkaar te halen en op een alternatieve wijze toe te passen om het process wat niet voor maar achter de ogen plaatsvindt vast te kunnen leggen. Dit vormt mijn afstudeertraject.

%d bloggers like this: