Steffi Reimers

Mijn naam is Steffi Reimers. Vanaf een jonge leeftijd houd ik mij al bezig met fotografie en sinds de laatste jaren behelst dit meer dan alleen een hobby. In mijn projecten ben ik opzoek naar verhalen over verwerking van conflicten en emoties. Thema’s die terug te vinden zijn in mijn werk zijn geschiedenis, verdriet en vergankelijkheid. 

Het genre waar ik mijn werk tot zou benoemen is documentaire stijl. Documentaire stijl is gebaseerd op de traditionele documentaire fotografie, echter is hierbij is het verhalende aspect belangrijker dan de absolute waarheid. Dit betekend dus dat het voorkomt dat er delen van foto’s geënsceneerd zijn als daardoor het verhaal beter wordt overgebracht. 

Aftermath is een project wat gaat over wat er tijdens de Joegoslavische burgeroorlog in en rondom Srebrenica – Bosnië en Herzegovina is gebeurd. Daarnaast gaat het over de conflicten die momenteel nog steeds aanwezig zijn. Vandaag de dag is Srebrenica een symbool van lijden, maar ook van gemiste kansen voor vernieuwing van leven en de economie in dit gebied. De gevolgen van de oorlog zijn hier verweven met alles en iedereen. In dit project laat ik het conflict door mijn ogen zien.

https://www.instagram.com/steffi_reimers/

%d bloggers like this: