Tony Yan

Hi, ik ben Tony en ik ben een (autonome) mode- en portretfotograaf. Als een onzekere introvert gebruik ik fotografie als medium om mijn stem te laten horen en mijn emoties te uiten. In mijn werk ga ik op zoek naar het alternatieve (mode)beeld. Ik word graag geïnspireerd door het werk van de Nederlandse fotograaf Viviane Sassen, dit zie je terug in het gebruik van kleuren en vormen in mijn fotografie.

In mijn werk zoek ik altijd naar het alternatieve beeld en geef ik de “outcasts” een platform omdat zij vaak vergeten worden in de samenleving. Het standaard modebeeld kennen we allemaal. In mijn portfolio komt anonimiteit steeds terug, dit komt door mijn onzekere en introverte kant. Ik experimenteer veel met kleuren en vormen, maar fotografeer ook graag in zwart-wit.

In 2019 bracht Tommy Hilfiger een aparte collectie voor gehandicapten uit. Dit leek me een goed initiatief van het merk, maar tegelijkertijd vind ik dat ook jammer, juist omdat het zo lang heeft geduurd om modellen met lichamelijke beperking in modecampagnes te zien. In de hedendaagse samenleving is inclusivity zeer belangrijk geworden, maar toch blijkt dat in de realiteit niet overal terug te zien. In mijn serie worden modellen met lichamelijke beperkingen getoond om te laten zien dat zij ook bestaan en dat zij ook het werk van een professioneel model kunnen doen.

https://www.instagram.com/kaming.yan/

%d bloggers like this: