Vivian Hermans

Vivian Hermans, 24 jaar. Als fotograaf word ik ontzettend geïnspireerd door modefotografie uit de jaren 80 en 90. De stijl, de kleuren en de passie die van de beelden spat creëren een prachtige balans in de beelden. Mijn werk wordt getypeerd door een balans tussen abstractie en elegantie met invloeden van een klassieke modische beeldtaal.

In mijn werk zoek ik altijd naar een mooie balans tussen abstractie en elegantie. Het vrouwelijke lichaam met haar verfijnde details leent zich hier ontzettend goed voor. Vaak werk ik in zwart-wit en combineer dit in de series die ik maak regelmatig met gematigde kleurbeelden. Door mijn fascinatie voor de modefotografie uit de jaren 80 en 90, experimenteer ik ook steeds vaker met analoge modefotografie. 

Al lang is duidelijk dat er in de mode-industrie zaken moeten veranderen voor mens en milieu, door corona lijken hier eindelijk duidelijke stappen in gezet te worden. Met mijn serie wil ik verschillende innovatieve en duurzame ontwikkelingen op het gebied van materialen een podium geven. In de serie is gebruik gemaakt van kledingstukken die gemaakt zijn van deze materialen en de materialen zijn ook visueel verwerkt in de beelden. Op deze manier spelen de materialen een grote rol in het zichtbaar maken van de ontwikkelingen en in de vorm van het beeld.  

https://www.instagram.com/vivian.hermans/

%d bloggers like this: