Yent Silk

Jezelf kunnen zijn vind ik erg belangrijk. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen. Zodra je net even anders bent dan de norm of ongebruikelijke dingen hebt meegemaakt, pas je als snel niet in het plaatje. Mijn hart gaat uit naar deze minderheid: mensen die onterecht een oordeel over hen heen krijgen omdat ze niet aan de norm voldoen. Met mijn fotografie wil ik deze mensen een stem geven met de hoop de kijker te prikkelen buiten zijn eigen oordeel te gaan.


Mijn portfolio bevat verschillende onderwerpen met één overkoepelend thema: een
minderheid die buiten de norm valt waarvan ik vind dat hun verhaal verteld moet worden. Mijn beelden zijn kleurrijk en vaak ingeflitst. Ik ensceneer de portretten en vind het leuk om een surrealistisch element toe te voegen in mijn foto’s.


Mijn afstudeerwerk gaat over Christelijke LHBT+ers. Deze twee groepen gaan moeilijk samen door één deur en binnen de Christelijke gemeenschap wordt dit onderwerp vaak weggestopt. Met deze serie wil ik christelijke LHBT+ers een stem geven. Ik wil hun verhaal vertellen en laten zien dat ze ondanks het oordeel van de gemiddelde Christen er alsnog mogen zijn zoals ze zijn. Ik hoop dat deze serie een opening geeft binnen kerken om het gesprek over dit onderwerp aan te gaan, en dat het Christenen en LHBT+ers dichter bij elkaar brengt.

https://www.instagram.com/dreamingsoulfire/

%d bloggers like this: