Yentl Bakker

In mijn werk onderzoek ik graag het sociale karakter van de mens. We zijn allemaal een individu toch verbinden wij ons aan een collectief. Dit kan zijn door afkomst, religie, omgeving, cultuur etc. Deze verbindende structuren hebben mij altijd diep gefascineerd.


Ik fotograaf zowel mode als documentaire projecten, maar het liefst combineer ik de twee. Ik zou mezelf dan ook een modefotograaf met een documentaire benadering, en een documentaire fotograaf met een esthetische benadering noemen.

Wildtskracht
Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik een klasgenoot, genaamd Brian de Wildt, verloren aan kanker. Deze gebeurtenis heeft een enorme impact gehad op mij als persoon maar ook op ons als klas. Dit project gaat dan ook over nalatenschap, rouw, verwerking, jonge onbevangenheid, en uiteindelijk volwassen worden. Hierbij onderzoek ik welke impact het kennen van Brian, zijn ziekte en ‘wildtskracht’ om te leven voor invloed heeft op wie wij geworden zijn.

https://www.yentlbakker.com/

https://www.instagram.com/yentlbakker/ 

%d bloggers like this: