Laura van de Sande

Mijn naam is Laura van de Sande en ik ben landschapsfotograaf. Wat mij interesseert in landschapsfotografie is hoe wij als mens omgaan met de indeling en inrichting van Nederland. Vaak is de natuur en het landschap in Nederland bedacht door de mens of staat in dienst van de mens. Dit is een thema wat als rode draad door mijn portfolio loopt. Mijn fotografie is te herkennen aan mijn grafische en abstracte stijl. In mijn fotografie breng ik een landschap terug naar zijn essentie van kleuren, vlakken en lijnen. 

Mijn afstudeerproject gaat over vergroening in de stad. De afgelopen jaren is er veel groen verdwenen, terwijl groen juist heel belangrijk is voor een stad. Het zorgt voor meer biodiversiteit, maar het maakt de mens ook gelukkiger. De verschillende mogelijkheden van vergroening heb ik gefotografeerd, zoals geveltuinen, daktuinen en groene bushokjes. Het doel van mijn serie is om bewustwording te creëren over vergroening. Ik wil mensen en bedrijven inspireren en motiveren, zodat we samen Nederland groener kunnen maken in de toekomst!

%d bloggers like this: